İNSAN BEYNİNİN GELECEĞİ BALIK TÜKETİMİNE BAĞLI
Gelbalder özel
FAO Balık Avcılığı ve Yetiştiriciliği bölümü başkanı Árni M. Mathiesen "insan beyninin gelieceği balık tüketimine bağlıdır" dedi.
Mathiesen şöyle devam etti;
"İnsan oğlunun beyni balık tüketmeye başladığında gelişti, yeni buluşlar gerçekleştirmeye başladı.
İnsanlar genellikle balıkların önemli bir protein kaynağı olduğuna vurgu yapar, ancak balıklarla ilgili en önemli detay Omega3 yağ asitlerinin kaynağı olmasıdır. Bu yüzden, yağ asitlerinden oluşan insan beyninin geleceğinin balık tüketimine bağlı olduğunu söyleyebiliriz.
Eğer yeni icatlar yeni teknolojiler geliştirmeye devam etmek istiyorsak toplumların daha çok balık tüketmesi gerekiyor."


Mathiesen genç ve tetişkinlerin her gün bir kaşık balık yağı içmesini tavsiye ediyor.

Halihazırda dünya balık üretiminin yaklaşık yarısı çiftliklerde gerçekleşiyor.

Mathiesen 2030 yılında doğal sularda yaşayan balık miktarının tükenme noktasına geleceğini ve yükselen talebi karşılamak için balık üretme çiftliklerinin tek alternatif hale geleceğini belirtiyor.